It Merkelân 11, 9244 CW Beetsterzwaag | +31(0)6 4517UkIlw-5nWu0hVF9NHI

It Merkelân

Vakantiehuis tussen natuur en cultuur

Doen in Beetsterzwaag

Landgoed Lauswold

Op het prachtige landgoed Lauswolt vind je midden in een het bos een 18-holes golfbaan. Sla een balletje omringt door prachtige natuur en spot de ooievaars! Nog geen ervaren golfer? Proef dan van de sport tijdens een golfclinic! Voor een culinaire ervaring kun je ook terecht bij Lauswolt. In het herenhuis zijn zowel sterrenrestaurant De Heeren van Harinxma als haar zusje Bistro Nijenholt gevestigd.

Fun Fact: Wist u dat acteur Rutger Hauer tot aan zijn dood op een boerderij op het landgoed woonde?

Mountainbiken

Verken de landgoederen die de Friese adel en patriciërsfamilies ons hebben nagelaten per fiets! Vanuit Beetsterzwaag loopt een bekende MTB-route van 32 km die je langs maarliefst 18 landgoederen brengt. De route is technisch best uitdagend, maar de open velden vol vingerhoedskruid, groene bossen en zelfs alpaca’s maken het dubbel en dwars waard!

Wandelen

Door het prachtige natuurgebied De Friese Wouden lopen enorm veel wandelroutes. zowel korte als lange routes, door de natuur of langs de monumentale panden en kerkjes, lekker off-grid of over vlonders. Er is ook een rolstoelvriendelijk pad te vinden dat je in zo’n 40 minuten door het bos van Beetsterzwaag leidt. En het mooiste is dat al deze paden loopafstand van It Merkelân beginnen!

bezoek de tropische kas

De tropische kas hoort bij de overtuin van het Lyclamahûs en is historisch erfgoed. Jonkheer Lycklama à Nijeholt liet zijn tuinmannen hier groente, fruit en tropische planten kweken. De oudste kas is een druivenkas en komt uit 1869. Vandaag de dag staat de kas vooral bekend om weelderige tropische planten, waaronder orchideeën en zeldzame cactussen. Zeker een bezoekje waard!

Sun, 24 July